Trema i neiskustvo učinili svoje – drugi poraz Radinčanki u Super ligi

SMEDEREVO, 21. septembar 2024 – Rukometašice Mladog radnika sinoć u Dvorani Smederevo, u utakmici drugog kola prvenstva Super B lige, dočekale Radnički iz Kragujevca. Radinčanke su, posle startnog poraza u gostima od Rume, gde je domaća ekipa slavila sa 35:26, mada su pružile solidnu partiju, i na svom terenu doživele neuspeh: Mladi radnik  – SPD Radnički 27:29 (12:16).

Gošće su bolje ušle u meč i povele pogocima kapitena i najbolje akterke utakmice Jovane Stoiljković, koja je do kraja susreta postigla 10 golova.

Uspele su domaće rukometašice da se pogotkom Ksenije Petrović približe na jedan gol zaostatka, a onda su, posle dvostrukog isključenja rukometašica iz Kragujevca i promašena tri zicera, dozvolile gošćama da postignu i novi gol.

Do odlaska na odmor, Kragujevčanke su bile, za razliku od domaćih, kod kojih je bila prisutna i očigledna trema, mnogo preciznije, pa su na odmor otišle sa četiri gola viška.

Nastavak je doneo znatno bolju igru učenica novog trenera Mladog radnika Gorana Veselinovića, tako da su domaće pogotkom Marte Filipović u 42. minutu prvi put uspele da poravnaju rezultat.

Kada se činilo da su Radinčanke možda spremne i za preokret, gošće su ponovo pogocima Stoiljkovićeve otišle na plus 3. Do kraja susreta agresivnom, ponekad i grubljom igrom sačuvale su prednost, koju je u poslednjim sekundama meča Marta Filipović smanjila na dva gola zaostatka.

U domaćem timu najefikasnija je bila Anđelka Milanović sa 7 golova, Milica Ninić postigla je 6, a po 5 pogodaka imale su Anđela Filipović Nikolina Stojanović.

Kod gošći, pored Stoiljkovićeve, sestre Gorica i Zorica Ranković pored svog imena imale su upisano po 5 golova, koliko je postigla i Anja Vlašković.

U narednom kolu Radinčanke gostuju u Sremskoj Mitrovici ekipi Srem Santa.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!